اسفند ۲۳, ۱۳۹۷

خمیر ترش

طرز تهیه

 

برای تهیه خمیرترش فقط احتیاج داریم به آب که بهتره تصفیه شده باشه و آگهندارین آب رو بجوشونید بذارین خنک به شه و استفاده کنید. یک ترازوی دیجیتال و یک ظرف شیشه‌ای یا پلاستیکی و آرد نان یه توضیح در مورد آردی که استفادهمی‌کنم بدم. من آرد رو از فروشگاه لوازم قنادی تهیه کردم. به همون اسم آرد نان گرفتم ولی شما میتونید از آرد سفید همه منظوره هم استفاده کنید.
آردی که برای این نونا استفاده میشه باید گلوتن بالایی داشته باشه که ما تو ایران چنین آردهایی که مشخصات کامل از نظر مقدار پروتئین، گلوتن، رطوبت و….داشته باشه که بتونیم نوعی رو که می خوایم انتخاب کنیم نداریم متاسفانه. چوننوع آرد یکی از دلایلی هست که میتونیم بهترین نتیجه رو بگیریم.

خمیر ترش خانگی

روز اول:
۵۰ گرم آرد رو با ترازو وزن کنید سپس ۵۰گرم آب بهش اضافه کنید تا وزنش به ۱۰۰گرم به رسه حالا خوب مخلوط کنید در ظرف رو ببندید نیاز نیست خیلی محکم باشه حتی آگه ظرف واشر داره بهترهبردارین باید کمی هوا بهش به رسه. ظرفرو در محیط آشپزخونه قرار بدین برای ۲۴ساعت.

روز دوم:
از امروز استارتر رو یکبار در هر روز تغذیه کنید. روز دوم ۵۰ گرم (نصف) از محتوی داخل ظرف رو بردارین و به جاش ۲۵ گرم آب و ۲۵ گرم آرد اضافه کنید خوب مخلوطکنید.

روز سوم:
روز سوم ممکنه حبابهایی روی سطح خمیر ببینید اما آگه نبود مهم نیست به تغذیه کردن استارتر ادامه بدین.
۵۰ گرم از استارتر را برارید و به جاش ۲۵گرم آب و ۲۵ گرم آرد اضافه و خوبمخلوط کنید.

روز چهارم:
۵۰ گرم از استارتر را برارید و به جاش ۲۵گرم آب و ۲۵ گرم آرد اضافه و خوبمخلوط کنید.

روز پنجم:
۵۰ گرم از استارتر را برارید و به جاش ۲۵گرم آب و ۲۵ گرم آرد اضافه و خوبمخلوط کنید.

روز ششم:
۵۰ گرم از استارتر را برارید و به جاش ۲۵گرم آب و ۲۵ گرم آرد اضافه و خوبمخلوط کنید.

روز هفتم:
۵۰گرم (نصف) از استارتر را برارید و بهجاش ۲۵ گرم آب و ۲۵ گرم آرد اضافه و خوب مخلوط کنید.
در روز هفتم شما باید نشانه‌هایی از فعالیت استارتر ببینید. اینکه پر از حبابباشه، بوی ترش و شیرین یا چیزی شبیه به ماست ترش یا دوغ بده.
روز هشتم تا چهاردهم روزی دوبار باید تغذیه به شه. صبح ۵۰گرم (نصف) ازاستارتر را برارید و به جاش ۲۵ گرم آب و۲۵ گرم آرد اضافه و خوب مخلوط کنید.عصر هم مجدد ۵۰گرم (نصف) از استارتررا برارید و به جاش ۲۵ گرم آب و ۲۵ گرم آرد اضافه و خوب مخلوط کنید.
روز پانزدهم استارتر آماده هست برای پخت نان.

دستور تهیه غذای خانگی
درباره نویسنده سایت کلبه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *